Nyfiken på scouting?

Om vår kår

Vår kår består av ca 200 medlemmar och vi håller ofta till i vår scoutlokal på Pomonagatan, eller nånstans i Mölndalstrakten.  Vi bedriver scoutverksamhet som stimulerar såväl kropp som knopp där alla är välkomna och delaktiga.

”Om det inte är kul är det inte scouting…”

All fritid borde vara kul och det har vi tagit fasta vid. Samtidigt söker de flesta någon slags mening med sin fria tid och för att det skall bli riktigt kul behöver man kombinera detta.

I scouterna har vi kul genom att göra saker tillsammans, genom att tänja våra gränser lite lagom mycket och genom att ta hand om varandra. Vi har ingen avbytarbänk brukar vi säga – men vi har ingen glidarbänk heller.

Friluftsliv – en metod

De flesta av våra möten är utomhus – därför att de blir bättre då. Det är ok att stoja lite i en skogsglänta, det finns plats att springa av sig lite och efter en hel dag i skolan eller på ett kontor så behöver man lite luft. Just friluftsliv är dessutom en central del i scoutmetoden.

Läs mer om Scouternas program och metodik på Scouternas gemensamma webb.

Vad är utmärker Mölndals scoutkår?

Det finns ingen "normal" kår men vi har ändå några saker som vi vet skiljer oss från många kårer eller som vi tycker är extra viktigt:

Vem får börja?

Alla är välkomna till vår scoutkår - bara man har åldern inne. Ofta har vi kö - speciellt i de lägre åldrarna - så man måste använda formuläret (se länken Bli Scout Nu nedan) för att ställa sig i kö.

Familjescouting (6-8 år)

I familjescouterna följer en vårdnadshavare med sitt barn på scoutmötet.

Spårarna (8-10 år)

Vi har två spåraravdelningar: Hoppetossan och Fladdertofsen.

Upptäckare (10-12 år)

Vi har två upptäckar-avdelningar: Firrarna och Voffsingarna.

Äventyrare (12-15 år)

Vi har tre avdelningar: Jaktfåglarne och Jägarne och Rovfiskarne.

Utmanare (15-19 år)

Våra två utmanargäng kallar sig S'moresen och Spar på Disk.